Ezerízű rétes
2014-10-20- Típus: Rétesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A TV-ben láttam ezt a receptet és úgy döntöttem, hogy elkészítem. Nem bántam meg, mindenkinek tetszett a családban.
Ezeket szerezd be:
- 1csg réteslap
- 20 deka liszt
- 6 deka cukor
- fél csg sütőpor
- 1 tojássárgája
- 10 deka margarin
- csipet só
- Töltelék:
- 50 deka túró
- 1 csg vaníliás cukor
- 67 deka kristálycukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 kiló reszelt alma
- fahéj
- 10 deka cukor
- 25 deka mák
- 10 deka cukor
- 25 deka darált dió
- 10 deka cukor
- 5 deci tejföl
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrom- Egy 24x-22-es tepsibe kinyújtom és belehelyezem.
2. Lépés
Erre kerül a reszelt alma. Az almára teszek egy réteslapot, ezt olajos tejföllel megkenem és ráteszem a másik réteslapot.
3. Lépés
Ezt a második lapot is tejföllel megkenem és rászórom a diós-cukros keveréket. Erre ismét két réteslap jön az előbbi eljárás szerint.
4. Lépés
A diós lapra a mákos keveréket teszem, majd ismét réteslapok jönnek és a túrós keverékkel befejezem. Erre ismét két réteslap jön. Ezután tejföllel jól megkenem. 180 fokos sütőben 40-45 percig sütöm.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 563 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,009 kcal -
Zsír
31.7g -
Szénhidrát
175.1g -
Fehérje
19.5g -
Koleszterin
34mg -
Cukor
144g