Egyszerű paradicsomos penne
2012-07-18- Típus: Paradicsomos tészták, Pennék
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha nincs kedvünk spagettit készíteni, de még is valamilyen sós tészta ételre vágyunk, akkor ez a paradicsomos vega verzió kiváló, hogy csillapítsuk az éhségünket.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma, apróra vágott
- 50 dkg koktél paradicsom
- 2 evőkanál apróra vágott friss oregano
- 2 evőkanál bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- 1 tk pirospaprika
1. Lépés
Egy nagy teflon serpenyőben melegítsük fel az olajat. Hozzáadjuk a fokhagymát és főzzük, amíg aranyszínű lesz. Hozzáadjuk a felezett koktél paradicsomot, sót, őrölt piros paprikát és a friss fekete borsot, ekkor csökkentsük a hőt alacsonyabbra.
2. Lépés
Lassú tűzön, lefedve 15 percig főzzük. Adjunk hozzá friss oregánót, és főzzük további 15 percig. Főzzünk ki hozzá tetszőleges penne vagy másmilyen tésztát és tálaljuk reszelt sajttal.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 404 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
72,8 kcal -
Zsír
2,7 g -
Fehérje
0,3 g -
Szénhidrát
11,5 g