Kakaós muffin cseresznyelekvárral

2013-06-03
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A minap nagyon finom cseresznyelekvárra bukkantam. Azonnal ki kellett próbálnom egy izgalmas muffin receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 púpozott evőkanál kakaó
  • 1 tojás
  • 250 ml tej
  • 125 ml olaj
  • cseresznye- vagy más ízű lekvár
  • 50 g étcsokoládé

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, készítsük elő a muffin papírokat vagy a formákat. Egy nagy tálban szitáljuk a lisztet a kakaóval. Adjuk hozzá a cukrot és a sütőport, és addig keverjük, amíg szépen elkeveredik.

2. Lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat és a tejet, majd keverjük el simára.
A száraz összetevőket öntsük a nedves hozzávalókhoz és keverjük simára a tésztát. A csokoládét vágjuk apró darabokra, és szórjuk a tésztába.

3. Lépés

Töltsük a formákba félig a tésztát, majd vagy a tetejére vagy a közepére tegyünk egy kiskanál lekvárt, de dobhatunk mellé pár szem cseresznyét is.

Süssük 15 percig, majd mielőtt elkezdenénk falni, várjunk 10 percet, nehogy a lekvár megégesse a szánkat! :)

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 531 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    412 kcal
  • Zsír

    22.9g
  • Szénhidrát

    45.6g
  • Fehérje

    7.7g