Kakaós muffin cseresznyelekvárral
2013-06-03- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A minap nagyon finom cseresznyelekvárra bukkantam. Azonnal ki kellett próbálnom egy izgalmas muffin receptet.
Ezeket szerezd be:
- 250 g liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 3 púpozott evőkanál kakaó
- 1 tojás
- 250 ml tej
- 125 ml olaj
- cseresznye- vagy más ízű lekvár
- 50 g étcsokoládé
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, készítsük elő a muffin papírokat vagy a formákat. Egy nagy tálban szitáljuk a lisztet a kakaóval. Adjuk hozzá a cukrot és a sütőport, és addig keverjük, amíg szépen elkeveredik.
2. Lépés
Egy másik tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat és a tejet, majd keverjük el simára.
A száraz összetevőket öntsük a nedves hozzávalókhoz és keverjük simára a tésztát. A csokoládét vágjuk apró darabokra, és szórjuk a tésztába.
3. Lépés
Töltsük a formákba félig a tésztát, majd vagy a tetejére vagy a közepére tegyünk egy kiskanál lekvárt, de dobhatunk mellé pár szem cseresznyét is.
Süssük 15 percig, majd mielőtt elkezdenénk falni, várjunk 10 percet, nehogy a lekvár megégesse a szánkat! :)
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
4 531 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
412 kcal -
Zsír
22.9g -
Szénhidrát
45.6g -
Fehérje
7.7g