Drazsé szelet
2013-11-24- Típus: Kevert süti, Piskóták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
A habos sütemények nagy kedvencek.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojássárgája
- 4 deka cukor
- 8 deka olvasztott margarin
- 4 tojásfehérje
- 6 deka cukor
- 12 deka liszt
- 1 csg sütőpor
- A krémhez:
- 2 csg vaníliás pudingpor
- 7 deci tej
- 1 doboz mascarpone
- 2 tojásfehérje
- 15 deka cukor
- 1 csg mazsolás drazsé
1. lépés
A tojássárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a sárgájához adom. A lisztbe vegyítem a csomag sütőport és a masszába keverem. Sütőpapiros sütőlapon sütöm 170-180fokon. Amikor meghűlt, 3 egyenlő részre felvágom.
2. lépés
Krémje:
A vaníliás pudingot a tejjel szokásos eljárással elkészítem. Amikor kihűlt hozzáadok egy doboz mascarponét. A tojás fehérjét gőz felett cukorral felverem és 2-3kanállal a mascarponés krémhez adom. A többi a tészta tetejének díszítésére kell. A lapokat a krémmel összetöltöm és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórok. A legfelső lapot habbal és drazséval díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 064 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
641 kcal -
Zsír
22.1g -
Koleszterin
171mg -
Szénhidrát
96.5g -
Cukor
78.3g -
Fehérje
16.2g