Dió fagylalt recept
2014-05-23- Típus: Fagylalt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 15 perc
Végre elérkezett a finom fagylaltok időszaka. A következő pazar párosítás mindenkinek tetszeni fog!
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy doboz görög joghurt
- 5 evőkanál méz
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 15 dkg dió
- 1 tk fahéj
- karamellöntet
1. Lépés
Egy serpenyőben megpirítjuk a diót. Figyeljünk oda, nehogy megégjenek. Félretesszük hűlni, majd apró darabokra törjük – azért néhányat meghagyunk egészben a díszítéshez. A joghurtot összekeverjük a mézzel, a mogyoróvajjal, fahéjjal, aztán hozzákeverjük a kihűlt diót.
2. Lépés
Egy zárható dobozba kanalazzuk, mélyhűtőbe tesszük, és negyedóránként átkeverve megfagyasztjuk. Tálaláskor leöntjük karamellel és megszórjuk az egész dióval.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 749 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
382 kcal -
Zsír
27.2g -
Szénhidrát
25.1g -
Fehérje
16.1g -
Koleszterin
3mg -
Cukor
20.4g