Dió fagylalt recept

2014-05-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Végre elérkezett a finom fagylaltok időszaka. A következő pazar párosítás mindenkinek tetszeni fog!

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy doboz görög joghurt
  • 5 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 15 dkg dió
  • 1 tk fahéj
  • karamellöntet

1. Lépés

Egy serpenyőben megpirítjuk a diót. Figyeljünk oda, nehogy megégjenek. Félretesszük hűlni, majd apró darabokra törjük – azért néhányat meghagyunk egészben a díszítéshez.  A joghurtot összekeverjük a mézzel, a mogyoróvajjal, fahéjjal, aztán hozzákeverjük a kihűlt diót.

2. Lépés

Egy zárható dobozba kanalazzuk, mélyhűtőbe tesszük, és negyedóránként átkeverve megfagyasztjuk. Tálaláskor leöntjük karamellel és megszórjuk az egész dióval.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 749 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    382 kcal
  • Zsír

    27.2g
  • Szénhidrát

    25.1g
  • Fehérje

    16.1g
  • Koleszterin

    3mg
  • Cukor

    20.4g