Cukkinis carbonara
2018-02-25- Típus: Tejszínes tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egyik ismerősömtől kaptam egy cukkinit, és mivel nem akartam hagyományos módon felhasználni, ezért ez a cukkinis carbonara lett belőle.
Ezeket szerezd be:
- 400 g makaróni tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g cukkini
- 200 g bacon szalonna
- 4 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál só
- 1 kis db vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk majoranna
- 1 kiskanál bors
1. lépés
Egy nagy lábas vizet melegítünk a makaróninak, majd ha felforrt, a tésztát megfőzzük benne.
2. lépés
A hagymát, fokhagymát szeletekre vágjuk, és egy kis olívaolajon megpirítjuk. Amikor ez kész, jöhet hozzá a kockákra / szeletekre vágott bacon, amit éppen csak megkapatunk. Ezután mehet bele a cukkini.
3. lépés
Alacsony hőfokon, fedő alatt egy pici vizet aláöntve pároljuk, így a bacon és a cukkini is egyidőben összesül.
4. lépés
Amikor a cukkini megpuhult, megfűszerezzük (só, bors, majoránna), és felöntjük a tejszínnel. Addig kevergetjük, amíg a szósz besűrűsödik.
5. lépés
A leszűrt tésztát végül összekeverjük a szósszal. Magában, de sajttal leszórva is tálalhatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 264 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1553,31 kcal -
Zsír
70,08 g -
Koleszterin
140 mg -
Szénhidrát
165,85 g -
Cukor
11,62 g -
Fehérje
66,67 g