Kakaós Mascarpone golyók

2012-11-14
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A mascarpone nem csak a tiramisuban finom, hanem például bonbonként. Próbáltátok már finom csokival, kakaóval?

Ezeket szerezd be:

  • 300 g étcsokoládé
  • 125 ml tejszín
  • 250 ml Mascarpone
  • 1/3 csésze keserű kakaó
  • 2 evőkanál porcukor

1. lépés

Egy lábasban olvasszuk fel a csokoládét a tejszínnel együtt. Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá mascarpone-t. Keverjük addig, amíg csokoládés márványos keveréket kapunk.

2. lépés

Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre, majd hűtőszekrényben legalább 2 órán át hűtsük. Amikor eléggé lehűlt, alakítsunk golyókat, keverjük össze a kakaót a cukorral, majd forgassuk meg benne a labdákat.

Tálalás előtt még nem árt fél órát behűteni.

 

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

8 264 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grillázs golyó

  • Tiramisu golyó recept

  • Kekszes-lekváros bonbon

  • Cappuccino golyók

  • Zserbógolyó recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    378 kcal
  • Zsír

    22.3g
  • Szénhidrát

    37g
  • Fehérje

    9.7g