Csokoládés-narancsos márvány kalács

2013-10-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Az ünnepi illatok körbelengik az egész lakást. A narancs és csokoládé szintén elengedhetetlen része az ünnepeknek. Kezdjük már most a készülődést!

Ezeket szerezd be:

  • 225g nagyon puha vaj
  • 225g porcukor
  • 225g rétesliszt
  • 4 nagy tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 nagy narancs héja és 1 evőkanál narancslé
  • 50g narancsos csokoládé darabokra törve

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 180C-ra, vajazzunk ki egy kalácsformát és béleljük ki sütőpapírral. Verjük fel a vajat, keverjük hozzá a cukrot, a tojás és a lisztet, majd dolgozzuk csomómentesre.

2. Lépés

Osszuk szét a keveréket a két részre, az egyikhez adjuk hozzá a tejet, majd a kakaóport, míg a másikhoz a narancslevet, a narancs héjat. Keverjük mindkét adagot simára.

3. Lépés

Kanalazzuk a tésztákat egymásra felváltva, majd egy kanál segítségével húzgáljuk egymásba, ettől lesz márványos mintázatú. Süssük a tortát 45-55 percig, amíg szépen felpúposodik a teteje.
Hagyjuk a süteményt a tepsiben kihűlni. Végezetül olvasszuk meg a narancsos csokoládét, majd öntsük a kalács tetejére.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 369 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    397 kcal
  • Zsír

    23.1g
  • Szénhidrát

    41.5g
  • Fehérje

    5.6g