Mascarpones-kávés torta
2013-04-20- Típus: Kávés torta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Imádok kávézni. Napi háromszor is iszok, na nem a magyar erős kávét, sokkal inkább szeretem a tejesebb lattékat, a cafe americanot vagy a cappuccinot. Ezekhez nagyon jól illik a következő kávés remek.
Ezeket szerezd be:
- Tortalaphoz:
- 250 g vaj
- 200 g barna cukor
- 320g liszt
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojás
- 50g őrölt dió
- 200ml lehűlt, nagyon erős kávé
- Krém:
- 500g mascarpone
- 2,5 teáskanál porcukor
- 2 teáskanál instant kávé
- kakaópor
1. lépés
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük krémesre a vajat és a cukrot (dolgozzuk körülbelül 4-5 percig). Ezután felváltva hozzáadjuk a lisztet, és a felvert tojásokat, mindig csak kis adagokban.
2. lépés
A tésztához jöhet a dió és öntsünk bele a fele kávét (100 ml), keverjük el egy robotgép segítségével, alacsony sebességen.
3. lépés
Osszuk el a tésztát két 21cm átmérőjű csatos tortaformába, amiket előzőleg kikentünk vajjal és kibéleltük sütőpapírral. Tegyük sütőbe őket 180°C-ra és süssük 45 percig. Ha nem férnének el egyszerre, akkor külön süssük meg őket.
4. lépés
Sütés után vegyük ki a tortákat, öntsük le a tetejüket a maradék meleg kávéval, majd tegyük félre.
5. lépés
Tegyük a mascarponet egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük össze egy kanállal. Adjuk hozzá az instant kávét, majd keverjük össze jó alaposan egy robotgéppel.
Kenjük a krém felét a két torta közé, majd a másik felét a sütemény tetejére. Borítsuk egymásra a két torta lapot, kicsit nyomkodjuk össze. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kakaóval.
Értékelések
(5 / 5)
7 személy értékelt
7 382 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
650 kcal -
Zsír
39.4g -
Szénhidrát
60.2g -
Fehérje
15.3g