Fűszeres burgonya
2012-10-05- Típus: Keményítő nap, Krumpliköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A barátnőm imádja a sültkrumplit. Az egyik alkalommal olyan jól eltalálta a fűszerezését, hogy azóta így kérem.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Krumpli
- 1 db Vöröshagyma
- 4 evőkanál Olaj
- 25 dkg Zöldborsó
- 1 Chili
- 1 kávéskanál Köménymag
- 1 kávéskanál Kurkuma
- 1 csipetnyi Gyömbér
1. lépés
Felszeleteljük a hagymát, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vagy hasábokra vágott krumplit, gyömbért, apróra vágott chilit, köményt és kurkumát. Jól átkeverjük, hogy a fűszerezés mindenhova eljusson.
2. lépés
Miután összekevertük, átöntjük az egészet egy tűzálló tálba, tepsibe. A zöldborsót most keverjük hozzá. Fóliával betekerjük a tetejét, majd előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig készre sütjük közepes fokozaton.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 106 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
538 kcal -
Összes Zsír
28,8 g -
Koleszterin
1 mg -
Szénhidrát
60,9 g -
Cukor
11,2 g -
Fehérje
12,2 g