Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel

2013-09-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:15 p
  • Elkészítés: 1:25 p

Sokan összetévesztik a csirke pörköltet a paprikás csirkével. Nos, a pörkölten nincs tejföl. Ezért ne is reklamálja senki.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db felső csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika
  • olivaolaj
  • ecetes uborka
  • 2 db chili díszítésnek

1. lépés

A rizst előző este beáztatom.
A hagymát aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.

2. lépés

A rizst felteszem főni, majd hozzáadom a zöldborsót, sózom, borsozom.

Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.

2. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, rárakok egy combot, locsolok rá szaftot, szórok rá piros paprikát, díszítem egy chilivel, s mellé rakok 2 db uborkát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 113 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-paprikás csirkecomb krumplipürével

  • Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével

  • Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel

  • Csirkefarhát pörkölt krumplival

  • Vörösboros paprikás csirkecomb chifferinivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    223 kcal
  • Zsír

    2.6g
  • Szénhidrát

    22.6g
  • Fehérje

    26.2g