Medvehagymás sajtos spagetti

2013-11-07
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Spagettire voltam éhes, de nem akármire! Baconös, medvehagymás, sajtos spagettit készítettem, amit dióval szórtam meg.

Ezeket szerezd be:

  • 1/4 zacskó Spagetti tészta
  • 2 levél medvehagyma
  • bacon
  • petrezselyem
  • sajt
  • olívaolaj
  • főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • dió

1. lépés

A tésztát felteszem főni. A bacont, medvehagymát, petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem. A diót megpirítom egy serpenyőben, félreteszem.

2. lépés

A serpenyőben kevés olajon megsütöm a bacont, rádobom a medvehagymát és a bacont, locsolok rá tejszínt, fűszerezem, ráteszem a tésztát, rászórom a sajtot, összekeverem, kis ideig még a tűzhelyen hagyom, majd tálalok.

3. lépés

Egy tányérra szedek a tésztából, díszítem petrezselyemlevéllel, s rászórom a diót.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 997 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szarvacska kéksajttal és trappistával

  • Citromos-mascarponés spagetti

  • Tejfölös-sajtos tészta császárszalonnával

  • Gombás tortellini reszelt sajttal

  • Fehérboros, kéksajtos gombás tortellini

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1023 kcal
  • Összes Zsír

    56,6 g
  • Koleszterin

    211 mg
  • Szénhidrát

    78,8 g
  • Cukor

    2,2 g
  • Fehérje

    50,4 g