Bruschetta avokádóval

2013-12-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

A bruschettát avokádóval, salátalevéllel, medvehagymával és paradicsommal készítettem el. Finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet magos kenyér
  • Fél avokádó
  • 3 db salátalevél
  • 2 levél medvehagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom
  • Extraszűz olívaolaj

1. lépés

Az avokádót félbevágom, magját eltávolítom, meghámozom és felszeletelem.

2. lépés

A kenyereket megpirítom, fokhagymával bedörzsölöm, olívaolajjal meglocsolom, majd ráfektetem egy salátalevelekkel és medvehagymával borított tányérra, melyre paradicsom szeleteket is helyeztem. Erre kerülnek a szeletelt avokádók, díszítésül pedig a chilipaprika. Sózom, borsozom, facsarok rá citromlevet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 526 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomsaláta tojással és mozzarellával

  • Bruschetta recept

  • Sandwich Italiano e bruschetta

  • Bruschetta con Sardegna

  • Bruschetta sonkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    213 kcal
  • Zsír

    17,3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    12,6 g
  • Cukor

    2,5 g
  • Fehérje

    2,5 g