Sandwich Italiano e bruschetta

2014-02-04
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Ismét olasz hangulatomban voltam, ezért gyorsan összedobtam egy nagyon finom bruschettát.

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet kenyér (Roberto pane - olajos olasz kenyér)
  • extraszűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 levél rukkolasaláta
  • 2 szelet sonka
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 szelet füstölt sajt
  • 1 db paradicsom (lucullus)
  • 2 db bazsalikomlevél
  • 5 db mozzarella golyó
  • 4 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 4 db fekete olívabogyó (magozott)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db cseresznyepaprika

1. Lépés

A szelet kenyérre olajat csepegtetek, serpenyőben megpirítom, majd bedörzsölöm fokhagymával mindkét oldalán.

2. Lépés

Egy tányérra helyezem, rárakom a rukkolát, majd a sonkát, petrezselyemzöldet és a sajtot, s a felszeletelt paradicsomot. Sózom, borsozom, teszek rá mozzarellát és olívabogyókat.

3. Lépés

Rövid időre beteszem a mikróba, hogy a sajt egy kicsit megolvadjon.

4. Lépés

A tányérra helyezek ecetes olajba eltett cseresznye és chilipaprikát, fokhagymát.

TIPP: Vörösbort ajánlok hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 005 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomsaláta tojással és mozzarellával

  • Bruschetta recept

  • Bruschetta con Sardegna

  • Bruschetta sonkával

  • Dupla Bruschetta sonkával és sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    450 kcal
  • Zsír

    31,5 g
  • Koleszterin

    85 mg
  • Szénhidrát

    17,8 g
  • Cukor

    2,9 g
  • Fehérje

    24,9 g