Brandyvel flambírozott körte vaníliafagylalttal

2013-06-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha csak ránézünk erre a desszertre, rögtön összefut a nyál a szánkban.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db körte
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • brandy
  • tejszínhab
  • csokoládé
  • 4-8 gombóc vanília fagylalt

1. lépés

A körtét négybe vágom, a csumát eltávolítom. Egy serpenyőben vajat olvasztok, ebben cukrot karamellizálok, majd benne megsütöm a körtéket. Öntök rá brandyt, flambírozom.

2. lépés

A körtéket egy pohárba rakom, ráöntöm a serpenyő cukros, brandys levét, nyomok rá egy gombóc vanília fagylaltot, egy gombócnyi tejszínhabot, s reszelek rá csokoládét.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 435 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    479 kcal
  • Zsír

    23.1g
  • Szénhidrát

    65.6g
  • Fehérje

    4.3g