Oreo keksz
2013-12-22- Típus: Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ki ne hallott volna az amerikaiak pilóta kekszéről? Most Ági megmutatja, hogy készíthetitek el otthon!
Ezeket szerezd be:
- Keksz:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg holland kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 db tojás
- A krémhez:
- 7 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
1. Lépés
Először a krémet készítjük el. A vajat jól kikeverjük a cukorral a vaníliakivonattal, és amikor már jó habos, akkor hozzáadjuk az 5 evőkanál tejszínt.
2. Lépés
A krémet hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a kekszet.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a porcukorral, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A szobahőmérsékletű vajat és a tojást is hozzátesszük, egyneművé gyúrjuk. Nem kell megijedni, szépen össze fog állni.
3. Lépés
Ezután kisebb adagokban nem túl vékonyra nyújtjuk, egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és egy másik csillagos kiszúróval megnyomjuk, amitől szép minta lesz rajta.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 7-10 perc alatt készre sütjük.
4. Lépés
A sütőmérési idő mindig a sütőtől függ. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad.
Amikor kivesszük a sütőből, még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor szép roppanós lesz.
5. Lépés
A krémet kivesszük a hűtőből és nyomózsákba tesszük, majd a keksz egyik felére nyomunk egy adagot és rátéve a keksz másik felét, addig nyomjuk össze, amíg a krém eléri a szélét.
Ezután máris fogyasztható, nagyon finom édesség, nem lehet csalódni benne.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
6 415 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
527 kcal -
Zsír
-
Koleszterin
27.9g -
Szénhidrát
93mg -
Cukor
67.5g -
Fehérje
35.5g