Bazsalikomos párolt halfilék spárgával
2012-05-14- Típus: Hekk receptek, Sovány húsételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A párolás egy nagyon egészséges módja annak, hogy egy halat elkészítsünk. A módszer megtartja az összetevőket, tápanyagokat és a kalória és zsír pedig minimális benne, hiszen nem kell használni olajat.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg halfilé (hekk, tonhal, egyéb)
- friss bazsalikom levél
- 3 gerezd fokhagyma, aprítva
- 4 teáskanál reszelt friss gyömbér
- 1 csésze vékonyra szeletelt paprika
- 15 dkg spárga
1. Lépés
Vegyük elő a tetszőleges halunkat (erre a legmegfelelőbb valamilyen tengeri fajt használni, pl. hekket vagy lazacot) és végjuk kis filékre, ha kell távolítsuk el a gerincet. Majd néhány centiméterekként vágjunk kis mélyedéseket a filékbe.
2. Lépés
Tegyünk friss bazsalikomlevelet minden vájatba. Egyedével dörzsöljük be a halakat a fokhagymával és a reszelt gyömbérrel.
3. Lépés
Helyezzük a szeletelt paprikát és a megtisztított, előkészített spárgákat egy hőálló edénybe, locsoljuk meg egy fél csésze vízzel, majd tegyük a tetejére a halat.
4. Lépés
Kezdjük el a tűzön vagy a sütőben párolni a halakat, először alacsony fokozaton, majd kapcsolhatjuk magasabb hőfokra. Körülbelül olyan 10-15 perc kell nekik. Tálaljuk együtt a halat a zöldségekkel, szórjuk meg egy kis petrezselyemmel.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 340 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
202,4 kcal -
Összes Zsír
1,8 g -
Szénhidrát
10,0 g -
Fehérje
36,0 g