Csirkemell ropogósan
2012-05-21- Típus: Húsételek, Sovány húsételek, Sült húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A csirkemellet azért szeretem, mert változatosan készíthetjük el. Most egy mézes-ketchup-os változatot osztok meg veletek.
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet Csirkemell filé
- 1 evőkanál Méz
- 1 evőkanál Ketchup
- 3 evőkanál Olaj sütéshez
- Bazsalikom
- Csipetnyi Kakukkfű
- Só
- Késhegynyi Cayenne-i bors
1. lépés
A vékony (A vékonyság itt is relatív – Ki milyen vastagon szereti a husit) csirkemellet megsózzuk és borsozzuk.
2. lépés
Elkészítjük a pácot. A mézet, ketchupot, kakukkfüvet, bazsalikomot és késhegynyi cayenni borsot jól összekeverjük egy tálban, majd rákenjük a csirkemellre. Ha ezzel végeztünk, akkor kb. 15 percig pihentetjük, hogy ízletes legyen majd a husikánk.
3. lépés
Ha lejárt az idő, akkor forró olajba (vigyázz meg ne égesd magad!) gyorsan kisütjük őket jó alaposan, mindkét oldalon. Köret igazából lehet bármi. Ha nincs fogyókúra, akkor sült krumpli, rizs. Ha van, akkor saláta, savanyúság. 90 naposoknak húsnap alkalmából tökéletes lehet.
Értékelések
(4.6 / 5)
5 személy értékelt
11 317 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
254 kcal -
Összes Zsír
13,4 g -
Koleszterin
73 mg -
Szénhidrát
5,6 g -
Cukor
5,2 g -
Fehérje
26,9 g