Texasi sajtos sült krumpli

2012-07-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy igazi jó fűszeres texasi étel, amit akár magában vagy köretként is tálalhatunk, de ugyan olyan jó joghurtos saláta öntettel vagy tartármártással.

Ezeket szerezd be:

  • 4-5 szem krumpli
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 tk chili
  • 1/4 teáskanál hagyma por
  • 1/4 teáskanál fokhagyma por
  • 1/8 teáskanál római kömény
  • só és bors ízlés szerint
  • 2-4 szelet bacon szalonna, kockákra vágva
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál kockára vágott metélőhagyma
  • 1 evőkanál szeletelt jalapeno paprika

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral vagy enyhén olajozzuk. (Én inkább az olajozást használom.) Vágjunk hosszában kis szeletekre, hasábokra minden egyes krumplit. Egy nagy tálban keverjük össze a vágott krumplit és olajat és szánk íze szerint fűszerezzük. Só, bors alap, jöhet chili, oregánó és bazsalikom is.

2. Lépés

Tegyük a burgonyát egy rétegben egy enyhén zsírozott, olajozott nagy tepsibe. Süssük fedetlenül kb. 25 percig, vagy amíg meg nem puhul. Egyszer fordítsuk meg a krumplikat a fele időnél.

3. Lépés

Vegyük ki a sütőből és helyezzük egy tűzálló tálba a krumplikat. Szórjuk meg sajttal, szeletelt jalapeno paprikával vagy chilivel, metélőhagymával és baconnal, majd tegyük vissza a sütőben kb. 2 percig, vagy amíg a sajt megolvad a tetején.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

9 054 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolival töltött krumpli

  • Paradicsomos krumpli kolbásszal

  • Pirított burgonyabogár

  • Fűszeres sült krumpli

  • Csípős steakburgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    259 kcal
  • Zsír

    12,3 g
  • Fehérje

    10,1 g
  • Szénhidrát

    29 g