Texasi sajtos sült krumpli
2012-07-30- Típus: Krumpliköretek, Krumplis étel receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy igazi jó fűszeres texasi étel, amit akár magában vagy köretként is tálalhatunk, de ugyan olyan jó joghurtos saláta öntettel vagy tartármártással.
Ezeket szerezd be:
- 4-5 szem krumpli
- 2 tk olívaolaj
- 1 tk chili
- 1/4 teáskanál hagyma por
- 1/4 teáskanál fokhagyma por
- 1/8 teáskanál római kömény
- só és bors ízlés szerint
- 2-4 szelet bacon szalonna, kockákra vágva
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál kockára vágott metélőhagyma
- 1 evőkanál szeletelt jalapeno paprika
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral vagy enyhén olajozzuk. (Én inkább az olajozást használom.) Vágjunk hosszában kis szeletekre, hasábokra minden egyes krumplit. Egy nagy tálban keverjük össze a vágott krumplit és olajat és szánk íze szerint fűszerezzük. Só, bors alap, jöhet chili, oregánó és bazsalikom is.
2. Lépés
Tegyük a burgonyát egy rétegben egy enyhén zsírozott, olajozott nagy tepsibe. Süssük fedetlenül kb. 25 percig, vagy amíg meg nem puhul. Egyszer fordítsuk meg a krumplikat a fele időnél.
3. Lépés
Vegyük ki a sütőből és helyezzük egy tűzálló tálba a krumplikat. Szórjuk meg sajttal, szeletelt jalapeno paprikával vagy chilivel, metélőhagymával és baconnal, majd tegyük vissza a sütőben kb. 2 percig, vagy amíg a sajt megolvad a tetején.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
9 054 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
259 kcal -
Zsír
12,3 g -
Fehérje
10,1 g -
Szénhidrát
29 g