Gyömbéres teasütemény
2012-11-18- Típus: Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 16 perc
- Elkészítés: 40 perc
Karácsonykor eljön a teasütemények ideje, amikor a hirtelen betoppanó vendégeket valamivel meg kell kínálni. Nálunk ez az időszak december 20-tól január 1-ig teljes lázban égés, ami a rokonok, családtagok meglátogatásával jár.
Ezeket szerezd be:
- 2 és 1/4 csésze liszt
- 1/3 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál apróra vágott citromhéj
- 170 g sótlan vaj
- 125 g gyömbér, apróra vágva
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 3/4 csésze tejszín + a tetejére
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a citromhéjat és a vajat, és a kezünk segítségével gyúrjuk meg a tésztát. Keverjük hozzá a reszelt és kis kockákra vágott gyömbért, majd jöhet bele a tejszín. Alakítsunk belőle egy nagy labdát.
2. lépés
Tegyük rá a tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre, és finoman gyúrjuk néhányszor át, majd nyújtsuk ki olyan egy centiméter vastagra. Ezután vágjuk fel 2×2 cm-es kockákra, helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, viszonylag messze egymástól.
3. lépés
Megkenjük a tetejét a maradék tejszínnel. Süssük 12-16 perc alatt, amíg a teteje megrepedezik és megbarnul. Tejbe vagy kávéba mártogatva kiváló vendégváró az ünnepekre.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
3 230 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
366 kcal -
Zsír
21.8g -
Szénhidrát
39.2g -
Fehérje
4.3g