Kukorica baconba tekert paradicsommal és vöröshagymával

2014-03-24
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Kukorica másképp, mint egyszerű főtt kukorica. Szeretjük! :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kukoricacső
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 szelet bacon
  • 50 g füstölt sajt
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)

1. Lépés

A kukoricát sós vízben megfőzöm.

2. Lépés

Egy serpenyőbe öntök kevés olívaolajat. A kukoricát sózom, borsozom, szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, a serpenyő közepére helyezem.

3. Lépés

A paradicsomokat és a megpucolt hagymát betekerem a baconszalonnába, a kukorica mellé helyezem, fűszerezem, majd beteszem a 180 °C fokon, légkeverésen előmelegített sütőbe és addig sütöm míg pirulni nem kezd.( Ez nálam olyan 40-45 perc)

4. Lépés

Közben lereszelt sajtot rászórom a zöldségekre. Átkapcsolok grill fokozatra (200 °C fok), s még tizenöt percig sütöm.

5. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra két kukorica levelet, a félbevágott kukorica csövet, egy fél hagymát és egy paradicsomot, nyomok rá chiliszószt. Pirítós rozskenyérrel fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 169 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival

  • Sült zöldspárga sonkával és tükörtojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    765 kcal
  • Zsír

    46 g
  • Koleszterin

    108 mg
  • Szénhidrát

    55,8 g
  • Cukor

    14,4 g
  • Fehérje

    38,2 g