Kukorica baconba tekert paradicsommal és vöröshagymával
2014-03-24- Típus: Sült zöldség receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Kukorica másképp, mint egyszerű főtt kukorica. Szeretjük! :)
Ezeket szerezd be:
- 1 db kukoricacső
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 szelet bacon
- 50 g füstölt sajt
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
1. Lépés
A kukoricát sós vízben megfőzöm.
2. Lépés
Egy serpenyőbe öntök kevés olívaolajat. A kukoricát sózom, borsozom, szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, a serpenyő közepére helyezem.
3. Lépés
A paradicsomokat és a megpucolt hagymát betekerem a baconszalonnába, a kukorica mellé helyezem, fűszerezem, majd beteszem a 180 °C fokon, légkeverésen előmelegített sütőbe és addig sütöm míg pirulni nem kezd.( Ez nálam olyan 40-45 perc)
4. Lépés
Közben lereszelt sajtot rászórom a zöldségekre. Átkapcsolok grill fokozatra (200 °C fok), s még tizenöt percig sütöm.
5. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra két kukorica levelet, a félbevágott kukorica csövet, egy fél hagymát és egy paradicsomot, nyomok rá chiliszószt. Pirítós rozskenyérrel fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 169 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
765 kcal -
Zsír
46 g -
Koleszterin
108 mg -
Szénhidrát
55,8 g -
Cukor
14,4 g -
Fehérje
38,2 g