Zellerpüré

2012-04-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A zellert nem csak levesbetétként használhatjuk, de kiváló főzeléknek vagy pépesített pürének is.

Ezeket szerezd be:

  • 3-4 zellergumó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • 1 ek tejszín
  • 1 ek vaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 nagy póréhagyma

Elkészítés:

1. A felkockázott zellergumót, a póréhagymát és a fokhagymát felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, egy csipetnyi sóval, borssal és az ételízesítővel forralni kezdjük és puhára főzzük. Miután a zöldségek megpuhultak, leszűrjük őket, a tejet pedig félretesszük.

2. A zöldségeket botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a fűszereket, a vajat és tejszínt, majd alaposan elkeverjük benne az összetevőket. Szánk íze szerint sóval és borssal ízesítjük, majd petrezselyem zölddel meghintve tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 617 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Céklapüré recept