Zellerpüré
2012-04-09- Típus: Püré receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A zellert nem csak levesbetétként használhatjuk, de kiváló főzeléknek vagy pépesített pürének is.
Ezeket szerezd be:
- 3-4 zellergumó
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl tej
- 1 ek tejszín
- 1 ek vaj
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 kk ételízesítő
- 1 nagy póréhagyma
Elkészítés:
1. A felkockázott zellergumót, a póréhagymát és a fokhagymát felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, egy csipetnyi sóval, borssal és az ételízesítővel forralni kezdjük és puhára főzzük. Miután a zöldségek megpuhultak, leszűrjük őket, a tejet pedig félretesszük.
2. A zöldségeket botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a fűszereket, a vajat és tejszínt, majd alaposan elkeverjük benne az összetevőket. Szánk íze szerint sóval és borssal ízesítjük, majd petrezselyem zölddel meghintve tálaljuk.