Amerikai fánk (olaj nélkül)
2013-01-25- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ki gondolta volna, hogy legalább olyan finom fánkot tudunk sütni a sütőben, minthogy olajban sütnénk ki. Így a fánk nem fogja megszívni magát rengeteg olajjal.
Ezeket szerezd be:
- 250 g liszt
- 100 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg zsír
- 1 tojás
- 3 ek tejföl
- 1 cs szárított élesztő
- 1 citrom héja
- 1 ek vaníliás pudingpor
- csipet fahéj
- 2 dl tej
1. Lépés
Egy bögrében felmelegítjük a tejet, elkeverünk benne egy kis cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Mikor felfutott, egy nagy tálba öntjük a többi hozzávalóval és jól összedolgozzuk.
2. Lépés
Egy gombóccá gyúrjuk a tésztát, majd fél órát legalább kelni hagyjuk. Ezután ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Két különböző méretű pohár vagy bögre segítségével kiszaggatjuk (így lesz karika formája, lyukkal a közepén).
3. Lépés
Szilikonos sütőpapírra tesszük a fánkokat, majd még legalább 20 percet kelesztjük. Tojással lekenjük, majd aranybarnára sütjük őket. Ezután ízlés szerint leöntjük valamilyen mázzal, olvasztott csokoládéval, szórjuk meg mogyoróval, mandulával. Hagyatkozzunk a fantáziánkra! :)
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
7 455 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
489 kcal -
Zsír
16.2g -
Szénhidrát
77g -
Fehérje
8.8g