Sós karamelles pohár desszert

2016-02-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Édes és sós édesség egyszerre. Tökéletes, ha valamilyen gyors finomsággal szeretnénk meglepni kedvesünket.

Ezeket szerezd be:

  • 400ml tejszín
  • 200ml vaníliás tej
  • 140g karamellás popcorn
  • 2 zselatin levél
  • 4 evőkanál karamell
  • 0.5 teáskanál finom tengeri só

1. lépés

Öntsük a tejszínt és a tejet egy nagy lábasba, adjuk hozzá a pattogatott kukoricát, és kezdjük el lassú tűzön melegíteni. Nyomjuk a pattogatott kukoricát az edény aljára és kicsit nyomkodjuk meg, hogy az ízanyagok kifőjenek belőle. Hagyjuk 1 percig buborékozni, majd vegyük le a meleget, és vegyük ki a kukoricákat belőle, tegyük egy tálba, majd hűtsük legalább 6 órát, vagy lehetőleg egy éjszakán át.

2. lépés

Szűrjük le a popcornos krémet és tegyük vissza egy tiszta lábasba, és óvatosan újra felmelegítjük. Közben tegyük a zselatin lapokat hideg vízbe 3-5 percre. Amikor a pattogatott kukoricás krém gőzölög és a zselatin puha, vegyük ki a vízből, és nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot.

3. lépés

Helyezzük a zselatin lapokat a tejszínes krémbe, és keverjük, amíg feloldódik. Tegyük félre hűlni egy kicsit.

4. lépés

Keverjük össze a karamellt a tengeri sóval. Osszuk a sós karamellt 2 mutatós pohárba. Öntsük a popcornos krémet a tetejére, és tegyük hűtőbe legalább 2 órán vagy egy éjszakán át. Szolgáljuk egy pár karamellás popcornnal és karamellel lecsurgatva. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 310 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1446 kcal
  • Zsír

    118g
  • Fehérje

    12g
  • Szénhidrát

    82g
  • Cukor

    65g
  • 2g