Sós karamelles pohár desszert
2016-02-10- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Édes és sós édesség egyszerre. Tökéletes, ha valamilyen gyors finomsággal szeretnénk meglepni kedvesünket.
Ezeket szerezd be:
- 400ml tejszín
- 200ml vaníliás tej
- 140g karamellás popcorn
- 2 zselatin levél
- 4 evőkanál karamell
- 0.5 teáskanál finom tengeri só
1. lépés
Öntsük a tejszínt és a tejet egy nagy lábasba, adjuk hozzá a pattogatott kukoricát, és kezdjük el lassú tűzön melegíteni. Nyomjuk a pattogatott kukoricát az edény aljára és kicsit nyomkodjuk meg, hogy az ízanyagok kifőjenek belőle. Hagyjuk 1 percig buborékozni, majd vegyük le a meleget, és vegyük ki a kukoricákat belőle, tegyük egy tálba, majd hűtsük legalább 6 órát, vagy lehetőleg egy éjszakán át.
2. lépés
Szűrjük le a popcornos krémet és tegyük vissza egy tiszta lábasba, és óvatosan újra felmelegítjük. Közben tegyük a zselatin lapokat hideg vízbe 3-5 percre. Amikor a pattogatott kukoricás krém gőzölög és a zselatin puha, vegyük ki a vízből, és nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot.
3. lépés
Helyezzük a zselatin lapokat a tejszínes krémbe, és keverjük, amíg feloldódik. Tegyük félre hűlni egy kicsit.
4. lépés
Keverjük össze a karamellt a tengeri sóval. Osszuk a sós karamellt 2 mutatós pohárba. Öntsük a popcornos krémet a tetejére, és tegyük hűtőbe legalább 2 órán vagy egy éjszakán át. Szolgáljuk egy pár karamellás popcornnal és karamellel lecsurgatva.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 310 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1446 kcal -
Zsír
118g -
Fehérje
12g -
Szénhidrát
82g -
Cukor
65g -
Só
2g