Cseresznyés pite

2012-11-02
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha tettünk el befőttet vagy lekvárt, akkor igazán könnyű dolgunk van, hogy a hideg, téli időszakban is ellásuk a szervezetünket gyümölcsökkel.

A következő recept nagyon mesésen néz ki.

Ezeket szerezd be:

  • 3 csésze liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 csésze vaj, szobahőmérsékletű
  • 1 és 3/4 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 teáskanál mandula kivonat, opcionális
  • cseresznye befőtt és lekvár, de lehet másmilyen gyümölcs is
  • 1/4 csésze porcukor

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tetszőleges sütőformát. Én kocka alakút szoktam használni. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Tegyük félre.

2. lépés

Helyezzük a vajat és a kétféle cukrot egy másik tálba és dolgozzuk össze egy robotgép segítségével, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a tojást is. Jöhet bele a vanília és mandula kivonat. Keverjük hozzá a lisztes keveréket, egyszerre mindig csak kis adagot, és keverjük simává.

3. lépés

Osszuk a tésztát a tepsibe, nyomkodjuk alulra. Kanalazzunk lekvárt és befőttet egaránt a tészta tetejére, ha megmaradna a széleken egy kis tészta, akkor elvétve pottyantsuk a cseresznyés töltelék tetejére.

4. lépés

Süssük 30-35 percig, amíg a tészta kezd aranybarnára sülni. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Szórjuk meg porcukorral a tetejét.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

7 296 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    712 kcal
  • Zsír

    25.7g
  • Szénhidrát

    113.7g
  • Fehérje

    8.1g