Cseresznyés pite
2012-11-02- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ha tettünk el befőttet vagy lekvárt, akkor igazán könnyű dolgunk van, hogy a hideg, téli időszakban is ellásuk a szervezetünket gyümölcsökkel.
A következő recept nagyon mesésen néz ki.
Ezeket szerezd be:
- 3 csésze liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 csésze vaj, szobahőmérsékletű
- 1 és 3/4 csésze kristálycukor
- 1/2 csésze barna cukor
- 4 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 teáskanál mandula kivonat, opcionális
- cseresznye befőtt és lekvár, de lehet másmilyen gyümölcs is
- 1/4 csésze porcukor
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tetszőleges sütőformát. Én kocka alakút szoktam használni. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Tegyük félre.
2. lépés
Helyezzük a vajat és a kétféle cukrot egy másik tálba és dolgozzuk össze egy robotgép segítségével, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a tojást is. Jöhet bele a vanília és mandula kivonat. Keverjük hozzá a lisztes keveréket, egyszerre mindig csak kis adagot, és keverjük simává.
3. lépés
Osszuk a tésztát a tepsibe, nyomkodjuk alulra. Kanalazzunk lekvárt és befőttet egaránt a tészta tetejére, ha megmaradna a széleken egy kis tészta, akkor elvétve pottyantsuk a cseresznyés töltelék tetejére.
4. lépés
Süssük 30-35 percig, amíg a tészta kezd aranybarnára sülni. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Szórjuk meg porcukorral a tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
7 296 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
712 kcal -
Zsír
25.7g -
Szénhidrát
113.7g -
Fehérje
8.1g