Amerikai banános palacsinta

2013-05-18
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Létezik egy étterem, valahol a Balaton partján, ahol isteni amerikai palacsintát készítenek. A banános az egyik kedvencem, sűrű csokiszósszal leöntve.

1 csésze mérete: 250 ml.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze liszt
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 banán
  • 220 ml tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 ml olaj + sütéshez
  • 1 tojás
  • 1/2 tk fahéj

1. lépés

A liszteket, a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat, a cukrot keverjük össze. Öntsük hozzá a felvert tojást és a tejet, majd keverjük el jól. A banánt szeleteljük fel, villával nyomkodjuk át, majd keverjük a tésztához. Legvégül keverjük bele az olajat.

2. lépés

A tészta legyen sűrűbb, mint az átlagos palacsintának, így ha kell, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Egy serpenyőben forrósítsunk kevéske olajat, majd a közepére tegyünk egy halmot, majd a szokás szerint süssük ki a palacsintákat.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 340 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    192 kcal
  • Zsir

    2.3g
  • Szénhidrát

    36.3
  • Fehérje

    6.8g