Almás-diós őzgerinc recept
2015-12-11- Típus: Gyümölcskenyér
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Egyszerű és isteni karácsonyi sütemény, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia.
Ezeket szerezd be:
- 12 deka vaj
- 25 deka liszt
- fél csg sütőpor
- 1 közepes alma
- 2 deka friss gyömbér
- 15 deka darált dió
- 2,5 deci langyos tej
- 2 egész tojás
- 20 deka porcukor
- 1 tojássárgája
- A díszítéshez:
- dió
- cukrozott narancshéj
1. lépés
Egy őzgerincformát margarinnal kikenek és liszttel behintem. Az almát meghámozom, nagyon kis kockákra felvágom és belekeverem a már kimért sütőporos lisztbe.
2. lépés
A diót ledarálom, pár szemet hagyok a tetejére. A margarint a tojással, porcukorral keverőgép segítségével kihabosítom. Leveszem a gépről és hozzáadom a langyos tejet és belekeverem a diós-lisztes keveréket.
3. lépés
Margarinnal kikent őzgerincformába elegyengetem.170 fokon 50-60 percig sütöm. Még melegen kiöntöm a formából a tetejére cukormázat teszek. Dióval és cukrozott narancshéjjal díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 972 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
681 kcal -
Zsír
35.1g -
Koleszterin
136mg -
Szénhidrát
81.5g -
Cukor
38.6g -
Fehérje
15.1g