Nyári gyümölcsös sütemény

2014-05-27
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A következő süteményben az a szép, hogy bármilyen gyümölcsöt használhatunk hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 175 g vegyes gyümölcs (málna, eper, áfonya, szeder, ribizli stb.)
  • 140 g kristálycukor
  • 1-2 evőkanál citruslé (citrom, lime vagy narancs)
  • 175 g puha vaj
  • 175 g porcukor
  • 250 g rétesliszt

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra, majd vajazzunk ki egy gyümölcskenyér formát, végül béleljük ki sütőpapírral. Tegyük a vajat, cukrot, lisztet, tojást és a vanília kivonatot egy nagy tálba, és verjük fel egy elektromos kézi mixerrel 5 perc alatt, amíg krémes állagú egyveleget kapunk.

2. Lépés

Tegyük az egyharmadát a tésztának a formába, majd szórjuk meg 50 g mindenféle gyümölccsel. Én a következőket ajánlom: eper, málna, ribizli, áfonya, de egészen nyugodtan használható hozzá szeder, vagy később szőlő és banán is. Végül tegyük rá a maradék tésztát.

3. Lépés

Süssük 1 órán keresztül, tűpróbáig. Hűtsük rácson. Tegyük a maradék gyümölcsöt egy tálba, szórjuk le kristálycukorral. Keverjünk bele 1 evőkanál citromlevet vagy narancslevet, majd nyomkodjuk kicsit össze a gyümölcsöket. Tegyük fel a tűzre, majd kb. 5 perc alatt főzzünk belőle szószt. Ezzel locsoljuk le a süteményt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 234 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Almás-diós őzgerinc recept

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Fincsi banánkenyér

  • Csokoládés püspökkenyér recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    457 kcal
  • Zsír

    21g
  • Szénhidrát

    67g
  • Fehérje

    5g
  • 0.62g
  • Cukor

    44g