Török pizza, azaz Pide

2014-09-15
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Imádom a pizzát, mivel most diétázok, ezért ma megalkottam a lightos változatát is :-)

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 60 dkg liszt
  • 3 ek. olaj
  • 2 tk. só
  • 3,3 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • Ragu:
  • 25 dkg darált hús
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • só, bors
  • 1 kávéskanál cukor (nyirfacukor)
  • Feltét:
  • tulajdonképpen bármi, mint egy hagyományos pizzára: sonka, szalámi, kukorica, gomba stb.

1. Lépés

Kenyérsütőgépben vagy kézzel bedagasztom a tésztát. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd tenyérnyi gombócokat gyártok. Kicsit kilapítom és csónakot formázok belőlük. Vajazott, lisztezett tepsibe teszem őket, majd belekanalazom a ragut.

2. Lépés

A darált húst párold meg egy kicsit az olívaolajon, időnként keverd meg, és szórj rá sót. A hagymát hámozd meg, majd karikázd fel. Add a húshoz, keverd össze, majd párold lefedve, lassú tűzön 10 percig. Önts egy kevés vizet a szószhoz, majd tegyél bele ételízesítőt, sót, borsot és cukrot. Még főzd 5 percig, és kész.

3. Lépés

Tehetünk a tésztára más ragut is pl.fokhagymás tejfölt, azzal is isteni. A tésztát megkenem pizzaszósszal és megpakolom a feltéttel. Majd megszórom sajttal.
200°C-os előmelegített sütőben pirosra sütöm.

Süssünk, főzzünk kreatívan szenvedéllyel! Fő a kreativitás!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 547 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöld pestos vega pizza

  • Pizza Ratatouille

  • Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

  • Pizza sok zöldséggel és sajttal

  • Sonkás-gombás-mozzarellás pizzaszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    537 kcal
  • Zsír

    11.7g
  • Szénhidrát

    82.9g
  • Fehérje

    22.9g
  • Koleszterin

    30mg
  • Cukor

    3.5g