Török pizza, azaz Pide
2014-09-15- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Imádom a pizzát, mivel most diétázok, ezért ma megalkottam a lightos változatát is :-)
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 ek. olaj
- 2 tk. só
- 3,3 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- Ragu:
- 25 dkg darált hús
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 2 teáskanál ételízesítő
- só, bors
- 1 kávéskanál cukor (nyirfacukor)
- Feltét:
- tulajdonképpen bármi, mint egy hagyományos pizzára: sonka, szalámi, kukorica, gomba stb.
1. Lépés
Kenyérsütőgépben vagy kézzel bedagasztom a tésztát. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd tenyérnyi gombócokat gyártok. Kicsit kilapítom és csónakot formázok belőlük. Vajazott, lisztezett tepsibe teszem őket, majd belekanalazom a ragut.
2. Lépés
A darált húst párold meg egy kicsit az olívaolajon, időnként keverd meg, és szórj rá sót. A hagymát hámozd meg, majd karikázd fel. Add a húshoz, keverd össze, majd párold lefedve, lassú tűzön 10 percig. Önts egy kevés vizet a szószhoz, majd tegyél bele ételízesítőt, sót, borsot és cukrot. Még főzd 5 percig, és kész.
3. Lépés
Tehetünk a tésztára más ragut is pl.fokhagymás tejfölt, azzal is isteni. A tésztát megkenem pizzaszósszal és megpakolom a feltéttel. Majd megszórom sajttal.
200°C-os előmelegített sütőben pirosra sütöm.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 547 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
537 kcal -
Zsír
11.7g -
Szénhidrát
82.9g -
Fehérje
22.9g -
Koleszterin
30mg -
Cukor
3.5g