Tojással töltött paradicsom
2012-08-05- Típus: Fehérje nap, Töltött zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A töltött paradicsomok egy újabb szakaszához értünk. Töltsük meg tojással!
Ezeket szerezd be:
- 4 nagy Paradicsom
- 4 db Tojás
- 10 dkg reszelt Sajt
- 4 kiskanál Vaj
- 2 szál Újhagyma
- Só
- Bors
1. lépés
A paradicsomok kalapját levágjuk és egy kiskanál segítségével a belsejét óvatosan kikaparjuk. Ízlésünk szerint sóval és borssal ízesítjük. Tippként tudom javasolni azt, hogy a paradicsom aljából is egy kis szeletet vágjunk ki, ha a paradicsom folyton elgurul.
2. lépés
Ha a paradicsomok belsejétől megszabadultunk, egy határozott mozdulattal mindegyikbe egy tojást ütünk. Megszórjuk egy kevés újhagymával és sajttal a tetejét.
3. lépés
Azért, hogy még finomabb legyen töltött étkünk, a sajt tetejére morzsoljunk egy pici vajat. Ha ezzel megvolnánk, akkor körülbelül 25 percig süssük előmelegített sütőben.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 720 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
424 kcal -
Összes Zsír
33,3 g -
Koleszterin
400 mg -
Szénhidrát
7,9 g -
Cukor
4,4 g -
Fehérje
25 g