Burgonyás mini cipó
2018-02-07- Típus: Kenyér
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy házi cipónál nincs is finomabb, reggelinek, tej és kávé mellé tökéletes.
Ezeket szerezd be:
- 22 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kiskanál mustármag
- 3 dkg vaj
- 4 ek tej
- 17 dkg krumpli (főtt, tört)
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 220°C-ra. A lisztet, a sóval, összetört mustármaggal és sütőporral keverjük össze.
2. lépés
Egy másik tálban keverjük össze a tejet a krumplival. Hozzáadjuk a liszttel elmorzsolt vajhoz, villával összekeverjük, és ha kell még adjunk hozzá egy kis tejet.
3. lépés
Belisztezett deszkán összegyúrjuk a tésztát, majd 2-3 kisebb cipóra szedjük. Mindegyiknek bevágjuk a tetejét.
4. lépés
Megkenjük tejjel a cipókat, megszórjuk egy kis sóval, majd a sütőbe tesszük. 20 perc alatt szép barnára sütjük.