Vaníliakrémes torta
2014-06-05- Típus: Vaníliás torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:20 p
- Elkészítés: 1:45 p
A vajas tészta és a tökéletes vaníliakrém egyszerű választás, mégis isteni.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 140 g vaj
- 250g liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 100g porcukor
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál tej
- Vaníliakrém:
- 250ml tejszín
- 250ml tej
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk szerecsendió
- 8 tojássárgája
- 100g porcukor
1. Lépés
Tészta elkészítése: morzsoljuk össze a vajat a liszttel, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. Adjuk hozzá a cukrot, a tojást és a tejet, majd jól gyúrjuk össze. Ennél a résznél akár fagyasztható is a tészta.
2. Lépés
Tegyük a tésztát egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki. Vegyünk elő egy 20cm-s kerek torta- vagy piteformát, majd mérjük bele a tésztát, úgy, hogy a tészta a forma széleire is jusson. Nyomkodjuk bele. Béleljük ki a tetejét egy sütőpapírral, majd szórjunk rá babot vagy lencsét, hogy a tészta lelapuljon.
3. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra, majd helyezzük a sütő középső rácsára és süssük 20 percig, majd utána távolítsuk el a babot és süssük további 20 percig. Ezzel a eljárással nem fog felpúposodni a tészta közepe sütés közben.
4. Lépés
Tegyük a tejszínt, tejet, a vaníliát, a citromhéjat és a szerecsendiót egy lábasba, majd a forraljuk fel. Verjük fel a tojássárgákat cukorral, majd öntsük hozzá a tejes-tejszínes keveréket. Keverjük el jól, majd tegyük félre és hagyjuk egy kicsit ülepedni, azután a tetejéről szűrjük le a habot.
5. Lépés
Öntsük a vaníliás krémet a tésztára, szórjuk meg a tetejét szerecsendióval, majd süssük 40 percig 140C°-on. Sütés után hűtsük 30 percet. Tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, karamell öntettel, de tejszínhabbal vagy magában is kiváló!
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
6 135 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
593 kcal -
Zsír
40g -
Szénhidrát
53g -
Fehérje
9g -
Só
0.33g -
Cukor
29g