Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal
2014-11-25- Típus: Lencsefőzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 60 perc
Bár nincs Újév, azért megkísérthetjük a szerencsénket, hátha nem csak szépek, de gazdagok is leszünk ettől a lencsefőzeléktől.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg oldalas (sertés)
- 3 bögre lencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- só (ízlés szerint)
- egész fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 teáskanál ecet
- 0.5 db citrom
- 1 teáskanál mustár
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1-2 evőkanál liszt
- 2 db chilipaprika
1. Lépés
A lencsét beáztatom előző este.
2. Lépés
Másnap a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát, s az egész fekete borsot.
3. Lépés
A több darabra vágott oldalast vízzel feleresztem, felteszem főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrom, ha megpuhult, elzárom a tűzhelyt.
4. Lépés
Az oldalas levét a lencséhez adom. Mikor a lencse már puha, behabarom lisztes, paprikás tejföllel. Öntök bele ecetet, s tejet, facsarok bele citromot, kanalazok bele mustárt. Összekeverem, felrottyantom.
5. Lépés
Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, teszek rá két darab oldalast, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilipaprikával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 429 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
914 kcal -
Zsír
12 g -
Koleszterin
76 mg -
Szénhidrát
127 g -
Cukor
6,1 g -
Fehérje
74,9 g