Lencsefőzelék sült hússal
2016-09-14- Típus: Lencsefőzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
A lencse sokaknak téli étel, de nem csak télen és újévkor lehet enni.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Lencse
- 1 db Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 tk Ételízesítő (ízlés szerint)
- 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 3 db Babérlevél
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 db Chilipaprika (ízlés szerint)
- 1 ek Liszt
- 1 tk Mustár
- 400 g Sertéstarja
- 1 db Citrom (leve kell)
- 1 ek Tejföl
- 1 tk Chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 ek Olaj
1. lépés
A lencsét néhány órára beáztatom, majd az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával felteszem főni.
2. lépés
Beleteszem a babérlevelet és a chilit, megszórom vegetával és borssal.
3. lépés
Közben a tarját sózom, borsozom, kevés olajon megsütöm.
4. lépés
Ha megpuhult a lencse, pirospaprikát, lisztet, s mustárt adok hozzá, és belecsavarom a citrom levét. Teszek bele tejfölt is, s elkeverem.
5. lépés
Tálaláskor ráteszem a tarját, meglocsolom a zsírjával és chiliszósszal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 476 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1244,6 kcal -
Zsír
53,4 g -
Koleszterin
146,4 mg -
Szénhidrát
122,5 g -
Cukor
12,2 g -
Fehérje
74 g