Fordított almás torta
2013-01-29- Típus: Fordított süti, Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Feje tetejére állt a világ! No, de csak egy recept kedvéért. A következő fortélyt érdemes elsajátítani, mert remek sütemények születhetnek belőle!
Ezeket szerezd be:
- 4 alma
- 7 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaj
- 250g leveles tészta
- tejszínhab a tetejére
- porcukor
1. Lépés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Az almákat jól átmossuk, majd felnegyedeljük és eltávolítjuk a magházukat. Egy hőálló sütőformát jól kivajazunk, majd megszórjuk cukorral, az almákat belesorakoztatjuk a forma aljára.
2. Lépés
A tésztából korongokat vágunk, majd az almára tesszük és oldalt behajtjuk a szélüket. Előmelegített sütőbe tesszük, majd 18-20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd egy tányért teszünk a forma tetejére és óvatosan kiborítjuk a süteményt, ha kell kicsit meglazítjuk a széleknél.
Felszeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk. A tetejét lekvárral is megkenhetjük, úgy is isteni!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
13 774 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
640 kcal -
Zsír
24.8g -
Szénhidrát
102.9g -
Fehérje
4.6g