Fordított meggyes torta

2013-02-20
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Van kedvünk egy kis bukfenchez? Ennek a tortának mindenképpen jót tesz egy kis fordulat. A meggy helyettesíthető más befőttel, én körtével is szoktam készíteni, illetve barackkal.

Ezeket szerezd be:

  • 2 üveg meggybefőtt (magozva)
  • 2-3 evőkanál háztartási keksz
  • 200 g porcukor
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 100 g darált dió
  • 250 g margarin

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 170°C-ra. Egy tortaformát vajazzunk ki jó vastagon, majd ráterítünk egy sütőpapírt, azt szintén jól megkenjük vajjal. (Talán érdemesebb szilikonos sütőpapírt használni.) A maradék vajat a lapra reszeljük, majd rászórjuk a kekszben megforgatott meggyet.

2. lépés

A tojásokat különválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, a liszttel, a kakaóporral, a keksszel, a dióval, majd óvatos mozdulattal hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Az egész tésztát finoman a meggyekre öntjük. Ezután berakjuk a sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Amikor kivesszük a sütőből, még melegen ráfordítjuk egy nagy tálcára a süteményt, leszórjuk porcukorral, majd azonnal tálaljuk.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 468 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás-almás cobbler

  • Fordított körte torta – gluténmetes

  • Körtés piskóta

  • Fordított almás torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    696 kcal
  • Zsír

    7.7g
  • Szénhidrát

    57.9g
  • Fehérje

    11.3g