Szilvamártásban sült csirkeszárnyak

2014-02-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A szilva igazán különleges ízt ad a húsoknak. Bátran próbáljuk ki csirkével, pulykával is.

Ezeket szerezd be:

  • 8 darab csirkeszárny
  • 20-25 deka szilva
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • reszelt gyömbér
  • citrom leve
  • csipet só
  • igény szerint egy kis chili

1. Lépés

A csirkeszárnyaknak a végét levágom, a többi részét mosás után besózom.
A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát. Összeturmixolom az összes hozzávalót és az edénybe teszem. Citrom levét hozzáadom és 10-15 percig összefőzöm.

2. Lépés

A csirkehúst egy kis sütőedénybe teszem és a szilvás pácba beleforgatom, a maradékot pedig ráöntöm a húsra. Fóliával letakarom és szép sötét bordóra megsütöm. Rizzsel tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 013 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott szelet a nyár ízeivel

  • Őszibarackos hússzelet

  • Narancsos csirkecomb

  • Banánnal töltött csirkemell

  • Gyümölcsös csirketokány

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    527 kcal
  • Zsír

    13.3g
  • Szénhidrát

    50.4g
  • Fehérje

    52.9g
  • Koleszterin

    156mg
  • Cukor

    32.8g