Szilvamártásban sült csirkeszárnyak
2014-02-18- Típus: Gyümölcsös húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A szilva igazán különleges ízt ad a húsoknak. Bátran próbáljuk ki csirkével, pulykával is.
Ezeket szerezd be:
- 8 darab csirkeszárny
- 20-25 deka szilva
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál cukor
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- reszelt gyömbér
- citrom leve
- csipet só
- igény szerint egy kis chili
1. Lépés
A csirkeszárnyaknak a végét levágom, a többi részét mosás után besózom.
A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát. Összeturmixolom az összes hozzávalót és az edénybe teszem. Citrom levét hozzáadom és 10-15 percig összefőzöm.
2. Lépés
A csirkehúst egy kis sütőedénybe teszem és a szilvás pácba beleforgatom, a maradékot pedig ráöntöm a húsra. Fóliával letakarom és szép sötét bordóra megsütöm. Rizzsel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 013 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
527 kcal -
Zsír
13.3g -
Szénhidrát
50.4g -
Fehérje
52.9g -
Koleszterin
156mg -
Cukor
32.8g