Sült pisztráng recept

2013-01-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Halat csak nagyon ritkán fogyasztunk, ami nem éppen díjazandó, hiszen nagyon sok fontos nyomelemet és tápanyagot tartalmaznak. Nem ártana legalább egy hónapban egyszer valamilyen tengeri vagy folyami halat választanunk vacsorára.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db 250 g-os pisztráng
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3-5 dkg vaj
  • fél citrom leve
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A megtisztított, leöblített halat szárazra töröljük. Sózzuk, kevés citromlével meglocsoljuk, beirdaljuk. A zsemlyemorzsát összekeverjük a borssal. A halat először a tejbe, majd a borsos morzsába forgatjuk.

2. lépés

Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a hal mindkét oldalát ropogósra sütjük. A kész halat előmelegített tálra rakjuk, majd a serpenyőben visszamaradó zsiradékhoz 1 evőkanál vajat és fél citrom levét adjuk, és besűrítjük.

A halat leöntjük citromos vajjal, majd párolt barna rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

6 284 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amur halszelet sütve

  • Sajttal töltött spenótos gombóc natúr sült hallal

  • Pisztráng kapor mártással

  • Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

  • Sült szardínia

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    698 kcal
  • Zsír

    42.4g
  • Szénhidrát

    7.7g
  • Fehérje

    68.8g