Sült pisztráng recept
2013-01-20- Típus: Pisztráng receptek, Sült hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Halat csak nagyon ritkán fogyasztunk, ami nem éppen díjazandó, hiszen nagyon sok fontos nyomelemet és tápanyagot tartalmaznak. Nem ártana legalább egy hónapban egyszer valamilyen tengeri vagy folyami halat választanunk vacsorára.
Ezeket szerezd be:
- 2 db 250 g-os pisztráng
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3-5 dkg vaj
- fél citrom leve
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A megtisztított, leöblített halat szárazra töröljük. Sózzuk, kevés citromlével meglocsoljuk, beirdaljuk. A zsemlyemorzsát összekeverjük a borssal. A halat először a tejbe, majd a borsos morzsába forgatjuk.
2. lépés
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a hal mindkét oldalát ropogósra sütjük. A kész halat előmelegített tálra rakjuk, majd a serpenyőben visszamaradó zsiradékhoz 1 evőkanál vajat és fél citrom levét adjuk, és besűrítjük.
A halat leöntjük citromos vajjal, majd párolt barna rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.
Értékelések
(4.8 / 5)
6 személy értékelt
6 284 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
698 kcal -
Zsír
42.4g -
Szénhidrát
7.7g -
Fehérje
68.8g