Sajttal töltött spenótos gombóc natúr sült hallal
2014-05-20- Típus: Sült hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ideális pénteki ebéd akár a böjti időszakra is.
Ezeket szerezd be:
- 1 negyed csomag spenót
- 3-4 burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- 20 dkg trappista sajt
- 4 szelet filézett hal
- színes bors
- vaj
1. Lépés
A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd félretesszük kicsit. Ha kihűlt, áttörjük, hozzáadjuk a tojást, spenótot, a lisztet és pici sót.
2. Lépés
Összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócot formálunk, s a közepébe egy darab sajtot rejtünk el. A gombócokat sós vízben kifőzzük szép lassan.
3. Lépés
A halat sütőpapírra tesszük, megsózzuk és egy mogyorónyi vajat teszünk rá. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A vége előtt 5 perccel meghintjük színes borssal. Közben a megmaradt sajtból besamelmártást készítünk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 540 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
825 kcal -
Zsír
35.6g -
Szénhidrát
90.4g -
Fehérje
38g -
Koleszterin
140mg -
Cukor
3.2g