Mandulás csokoládé kocka
2012-08-15- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Csokoládés sütemény, amit egy kis mandulával turbóztunk fel, de tulajdonképpen bármivel fel lehet. Készíthetjük piteformában, tortának vagy sima tepsiben is.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 csésze kakaópor
- 1 teáskanál mandula kivonat
- 1/3 csésze olaj
- zúzott mandula (opcionális)
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, vajazzuk ki a formánkat. (Valentín-napra használhatunk szívecske alakút, karácsonyra hóembereset is!) Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. Hozzáadjuk a tejet, a mandula kivonatot, mandulát és az olajat, egy fakanál segítségével jól összekeverjük.
2. Lépés
Öntsük tésztát előkészített tortaformába. Süssük 45 percig, vagy tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből, és hűtsük 10 percig, mielőtt felvágnánk. Szeleteljük kockákra, vagy szaggassunk tetszőleges formákat belőle.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral, de tálalható tejszínhabbal és gyümölccsel is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 776 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
229,4 kcal -
Összes Zsír
8,3 g -
Szénhidrát
38,4 g -
Fehérje
2,8 g