Sonkás zöldborsó recept

2012-04-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Fogyókúra alatt fontos, hogy sok zöldséget és vitamindús gyümölcsöt együnk, hogy a szervezetünk ne gyengüljön le túlságosan. Ez a recept pontosan beleillik ebbe a sorba.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg borsó
  • 25 dkg sonka
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 dl csirkealaplé
  • vaj
  • só, bors

Recept elkészítése

1. A friss zöldborsót megtisztítjuk, megmossuk, majd beletesszük egy vízzel teli lábasba és főzni kezdjük. (Ha fagyasztott borsót használunk, akkor csak egyszerűen melegítsük fel mikróban, vagy kevesebb ideig pároljuk.) Végül leszűrjük.

2. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, teszünk hozzá egy kanál fűszerezett olívaolajat, és megpirítjuk benne a szeletekre vágott hagymát. Mikor a hagyma elég barna , hozzáadjuk a darabokra vágott sonkákat és megpirítjuk. Hozzátesszük a borsót és körülbelül 5 percig kevergetve sütjük, végül a húsleves is jöhet bele.

A végén fűszerezzük egy csipetnyi sóval és vágott petrezselyemmel.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 136 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával