Sonkás zöldborsó recept
2012-04-30- Típus: Fogyókúra, Zöldségköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Fogyókúra alatt fontos, hogy sok zöldséget és vitamindús gyümölcsöt együnk, hogy a szervezetünk ne gyengüljön le túlságosan. Ez a recept pontosan beleillik ebbe a sorba.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg borsó
- 25 dkg sonka
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 dl csirkealaplé
- vaj
- só, bors
Recept elkészítése
1. A friss zöldborsót megtisztítjuk, megmossuk, majd beletesszük egy vízzel teli lábasba és főzni kezdjük. (Ha fagyasztott borsót használunk, akkor csak egyszerűen melegítsük fel mikróban, vagy kevesebb ideig pároljuk.) Végül leszűrjük.
2. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, teszünk hozzá egy kanál fűszerezett olívaolajat, és megpirítjuk benne a szeletekre vágott hagymát. Mikor a hagyma elég barna , hozzáadjuk a darabokra vágott sonkákat és megpirítjuk. Hozzátesszük a borsót és körülbelül 5 percig kevergetve sütjük, végül a húsleves is jöhet bele.
A végén fűszerezzük egy csipetnyi sóval és vágott petrezselyemmel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 993 megtekintés