Sonkás ravioli zöld pestóval és parmezánnal

2015-07-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 3 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A hűtőben még volt egy üveg saját készítésű zöld pesto és egy zacskó ravioli, így pillanatok alatt elkészült az ebédem.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg sonkás ravioli
  • 10 dkg pesto (8 ek)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 12 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 3 db chilipaprika
  • 5 dkg parmezán
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 2 ek főzőtejszín

1. lépés

A tésztát felteszem főni.

2. lépés

Közben a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom, a sajtot lereszelem.

3. lépés

Egy serpenyőben olívaolajon összekeverem a pestot a főzőtejszínnel és a fokhagymával. Felrottyantom. Rászűröm a tésztát.

4. lépés

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, teszek rá paradicsomot és olívabogyót, szórok rá chilit és sajtot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 515 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconös-fokhagymás fusilli medvehagymás pestoval

  • Szalonnás-sonkás zöld pestos penne

  • Tészta olívás pestóval

  • Zöldséges-pestos tészta

  • Pestós spagetti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    669 kcal
  • Zsír

    41,9 g
  • Koleszterin

    51 mg
  • Szénhidrát

    52 g
  • Cukor

    5,8 g
  • Fehérje

    21,6 g