Pestós spagetti

2012-11-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A keresztanyám volt az, akinél elsőnek találkoztam a pestóval. Az egyik nap úgy gondoltam, hogy készítek spagettit, de mellőzni akartam a szokásos paradicsomos receptet. Jól döntöttem, finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Spagetti tészta
  • 1 üveg Olívás Pesto szósz
  • Fél Kígyóuborka
  • 15 dkg konzerves Gomba

1. lépés

A spagetti tésztát a szokásos módon, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

2. lépés

Egy másik edénybe beletesszük a pestót, majd ezen a szószon megpároljuk egy kicsit a gombát. Menet közben ízlésünk szerint sózzuk.

3. lépés

Ha a gomba megpárolódott, a tésztát és a kis apró darabokra vágott kígyóuborkát hozzáadjuk. Végezetül jól keverjük össze és tálaljunk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 681 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconös-fokhagymás fusilli medvehagymás pestoval

  • Szalonnás-sonkás zöld pestos penne

  • Sonkás ravioli zöld pestóval és parmezánnal

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Olívabogyós spagettisaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    931 kcal
  • Összes Zsír

    34,8 g
  • Koleszterin

    23 mg
  • Szénhidrát

    124,5 g
  • Cukor

    12,4 g
  • Fehérje

    29,5 g