Sárgabarackos pite

2012-08-10
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A pitéből nem csak a meggyes vagy almás jó, hanem például a sárgabarackos is!

Ezeket szerezd be:

  • 2/3 csésze barna cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 kis citrom reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 3 nagy tojás
  • 1/8 teáskanál só
  • 1/4 csésze tej
  • 2 csésze liszt (fele-fele lehet teljes kiőrlésű és sima)
  • 4 evőkanál vaj
  • 6 sárgabarack, félbe vágva

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°c-ra é vajazzuk ki a választott torta- vagy piteformánkat. Keverjük össze a vajat a cukorral és a vaníliával. Verjük fel a tojást. Keverjük össze a reszelt citromhéjjal.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásos keveréket, a tejet és jól összekeverjük. Tegyük a tésztát az előkészített tortaformába. Egy fakanál segítségével egyenletesen terítsük el. Vágjuk ketté a megmosott sárgabarackokat, a magjukat távolítsuk el, majd helyezzük a sárgabarack a tetejére, vágott oldalukkal lefelé, óvatosan nyomjuk őket a tésztába.

3. Lépés

Süssük 160°C-on 30 percig, vagy amíg aranybarna lesz a teteje vagy tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből a formát, helyezzünk egy rácsra hűlni 20 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 489 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    326,8 kcal
  • Összes zsír

    14,1 g
  • Szénhidrát

    43,5 g
  • Fehérje

    6,9 g