Sárgabarackos pite
2012-08-10- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A pitéből nem csak a meggyes vagy almás jó, hanem például a sárgabarackos is!
Ezeket szerezd be:
- 2/3 csésze barna cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 kis citrom reszelt héja és leve
- 1 evőkanál sütőpor
- 3 nagy tojás
- 1/8 teáskanál só
- 1/4 csésze tej
- 2 csésze liszt (fele-fele lehet teljes kiőrlésű és sima)
- 4 evőkanál vaj
- 6 sárgabarack, félbe vágva
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°c-ra é vajazzuk ki a választott torta- vagy piteformánkat. Keverjük össze a vajat a cukorral és a vaníliával. Verjük fel a tojást. Keverjük össze a reszelt citromhéjjal.
2. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásos keveréket, a tejet és jól összekeverjük. Tegyük a tésztát az előkészített tortaformába. Egy fakanál segítségével egyenletesen terítsük el. Vágjuk ketté a megmosott sárgabarackokat, a magjukat távolítsuk el, majd helyezzük a sárgabarack a tetejére, vágott oldalukkal lefelé, óvatosan nyomjuk őket a tésztába.
3. Lépés
Süssük 160°C-on 30 percig, vagy amíg aranybarna lesz a teteje vagy tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből a formát, helyezzünk egy rácsra hűlni 20 percig.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
4 489 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
326,8 kcal -
Összes zsír
14,1 g -
Szénhidrát
43,5 g -
Fehérje
6,9 g