Zöldborsófőzelék recept
2012-09-18- Típus: Keményítő nap, Zöldborsófőzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
A zöldborsófőzeléket a családunkban nagy rajongás övezi. Szerintem nagyon sokan így vannak ezzel. A zöldborsófőzeléket is számtalan módon lehet elkészíteni. Én így szoktam.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg fejtett Zöldborsó
- 1 evőkanál Liszt
- 2 evőkanál Olaj
- Kevés Cukor
- Só
- Bors
- Petrezselyem zöldje
1. lépés
A már kész megpucolt borsót, kevéske olajon enyhén megpároljuk. Ezután sóval, cukorral és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük, majd annyi vízzel felöntjük, ami pont ellepi.
2. lépés
Egy másik edényben lisztből és olajból elkészítjük a rántást, majd hozzáadjuk a már megpuhult borsóhoz. Beleszórunk még egy kis petrezselyem zöldjét és addig forraljuk tovább kevergetve, amíg elérjük a főzeléknél a kívánt állagot.
Ha ti máshogy készítitek el, akkor küldjétek be és osszátok meg mindenkivel. Mindenki nevében köszönjük! :)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 223 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
346 kcal -
Összes Zsír
14,7 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
41,4 g -
Cukor
15,2 g -
Fehérje
14,2 g