Dupla Bruschetta sonkával és sajttal

2014-01-27
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Egy könnyű, gyors és finom vacsora. Ajánlom mindenkinek, próbáljátok ki!

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet kenyér (toast)
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet sonka
  • 2 szelet lapkasajt
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 db hegyes csípőspaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 15 db bazsalikom levél (+csúcs és virág)
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • ketchup (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A kenyereket megpirítom, fokhagymával mindkét oldalukon bedörzsölöm, olívaolajjal meglocsolom.

2. Lépés

Majd az egyik kenyeret egy tányérra helyezem, rárakok egy szelet sonkát, felszeletelt paradicsomot, bazsalikom-leveleket, újhagymát, paprikát, fűszerezem, locsolok rá ketchupot és chiliszószt, majd jön a második sonkaszelet és a lapkasajt.

3. Lépés

Ráhelyezem a második kenyeret, arra egy lapkasajtot teszek, rá pedig a paradicsom fejét.

4. Lépés

Behelyezem a mikróba, átmelegítem, hogy a sajt is megolvadjon egy kicsit.

5. Lépés

Végül a tányérra rakom az újhagymát, chilipaprikát, bazsalikom csúcsot és virágot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 980 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomsaláta tojással és mozzarellával

  • Bruschetta recept

  • Sandwich Italiano e bruschetta

  • Bruschetta con Sardegna

  • Bruschetta sonkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    324 kcal
  • Zsír

    19,5 g
  • Koleszterin

    53 mg
  • Szénhidrát

    21,5 g
  • Cukor

    5,9 g
  • Fehérje

    17,7 g