Rózsafánk Marcsi módra
2014-01-13- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 20 perc
Édesanyám nagyon régi receptje szerint készült. Farsangra ideális.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg liszt
- 50 g porcukor
- csipet só
- 2 darab egész tojás
- 2 darab tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor
1. lépés
A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk, majd fánk szaggatóval kiszaggatjuk. 5 darabot egymásra rakunk, széleit bevagdossuk, és ujjunkkal benyomjuk a közepét.
2. lépés
Olajban mindkét oldalát megsütjük, szépen szétnyílik mint a rózsa. A közepébe gyümölcslekvárt, vagy pudingot teszünk, és jól leporcukrozzuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 120 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
348 kcal -
Zsír
6.3g -
Szénhidrát
62.1g -
Fehérje
10.8g -
Koleszterin
189mg -
Cukor
12.9