Rózsafánk Marcsi módra

2014-01-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Édesanyám nagyon régi receptje szerint készült. Farsangra ideális.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 50 g porcukor
  • csipet só
  • 2 darab egész tojás
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor

1. lépés

A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk, majd fánk szaggatóval kiszaggatjuk. 5 darabot egymásra rakunk, széleit bevagdossuk, és ujjunkkal benyomjuk a közepét.

2. lépés

Olajban mindkét oldalát megsütjük, szépen szétnyílik mint a rózsa. A közepébe gyümölcslekvárt, vagy pudingot teszünk, és jól leporcukrozzuk.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 120 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fánk sütőben sütve

  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    348 kcal
  • Zsír

    6.3g
  • Szénhidrát

    62.1g
  • Fehérje

    10.8g
  • Koleszterin

    189mg
  • Cukor

    12.9