Bailey’s cupcake
2012-08-17- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Következő fincsi cupcake receptünket egy kis csokoládés likőrrel, Bailey’s-szel fogjuk feldobni. Igazi ínyencség lesz belőle!
Ezeket szerezd be:
- A krémhez:
- 154 ml krémsajt (natúr)
- 1/2 csésze porcukor
- 4 tk Bailey's likőr (csokoládés)
- A tésztához:
- 3/4 csésze + 1 evőkanál cukor
- 1 csésze liszt
- 7 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 tk só
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 evőkanál méz
- 1/4 csésze vaníliás tej vagy sima tej
- 1/4 csésze tejföl
- 1 tk vanília
- 4 cl Bailey's
- 2 evőkanál olaj
1. Lépés
Keverjük össze a cupcake tetejére készülő krémet egy közepes tálban, és keverjük simára egy elektromos keverő vagy botmixer segítségével. Tegyük hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a muffinokat.
2. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra°, vajazzuk ki a sütőformánkat vagy helyezzünk bele muffinpapírokat. Egy nagy tálban összeszitáljuk a száraz hozzávalókat; a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát. Egy közepes méretű tálban pedig összekeverjük a nedves hozzávalókat és simára keverjük.
3. Lépés
A mixer segítségével lassan hozzáadjuk az átszitált lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz, és egybekeverjük. Öntsük a tésztát a muffin papírokba és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a krémet a tetejére tennénk.
Díszítsük cukorbogyókkal a krémek tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 343 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
188,9 kcal -
Zsír
6,3 g -
Szénhidrát
31,1 g -
Fehérje
3,3 g