Gluténmentes kenyér recept

2018-01-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Manapság egyre többen szenvednek gluténérzékenységtől (jómagam is enyhe verzióban), ezért fontos odafigyelni, hogy milyen ételeket visz be a szervezetébe az ember.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg barna rizsliszt
  • 20 dkg burgonyaliszt
  • 10 dkg szójaliszt
  • 1 kiskanál só
  • 1 tasak expressz élesztő
  • 1,5 kiskanál méz
  • 1 kiskanál olívaolaj
  • 4 dl langyos víz
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 kiskanál borkősav

1. lépés

A háromféle lisztet a sóval összeszitáljuk egy nagy tálban. A negyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk az élesztőt, majd a keverék közepére mélyedést készítünk.

2. lépés

A mézet, az olívaolajat és a langyos vizet a mélyedésbe öntjük. A száraz hozzávalókból és ezzel a folyadékkal folyós tésztát keverünk.

3. lépés

A tálat letakarjuk, majd félretesszük egy 30 percet megkelni. A kelesztési idő végénél 200°C-ra melegítjük a sütőt.

4. lépés

A szódabikarbónát és borkősavat összekeverjük a félretett liszttel, majd hozzáadjuk a megkelt tésztához. A tésztát habosra keverjük, majd egy jól kiolajazott kenyérformába öntjük.

5. lépés

25-30 perc alatt el is készül. Zárható dobozban vagy kenyértartóban sokáig friss marad.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 528 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros cipó szőlőmaglisztből, sonkával töltve

  • Házi kenyér recept

  • Rozsos zsemle

  • Finom malátakenyér recept

  • Zabpelyhes zsemle