Gluténmentes kenyér recept
2018-01-16- Típus: Kenyér, zsemle
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Manapság egyre többen szenvednek gluténérzékenységtől (jómagam is enyhe verzióban), ezért fontos odafigyelni, hogy milyen ételeket visz be a szervezetébe az ember.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg barna rizsliszt
- 20 dkg burgonyaliszt
- 10 dkg szójaliszt
- 1 kiskanál só
- 1 tasak expressz élesztő
- 1,5 kiskanál méz
- 1 kiskanál olívaolaj
- 4 dl langyos víz
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 kiskanál borkősav
1. lépés
A háromféle lisztet a sóval összeszitáljuk egy nagy tálban. A negyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk az élesztőt, majd a keverék közepére mélyedést készítünk.
2. lépés
A mézet, az olívaolajat és a langyos vizet a mélyedésbe öntjük. A száraz hozzávalókból és ezzel a folyadékkal folyós tésztát keverünk.
3. lépés
A tálat letakarjuk, majd félretesszük egy 30 percet megkelni. A kelesztési idő végénél 200°C-ra melegítjük a sütőt.
4. lépés
A szódabikarbónát és borkősavat összekeverjük a félretett liszttel, majd hozzáadjuk a megkelt tésztához. A tésztát habosra keverjük, majd egy jól kiolajazott kenyérformába öntjük.
5. lépés
25-30 perc alatt el is készül. Zárható dobozban vagy kenyértartóban sokáig friss marad.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 528 megtekintés