Hernyó kifli

2013-11-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 2:20 p

Valami olyat szerettem volna amit iskolába csomagolhatok gyermekemnek.Valahol találtam ezt a receptet és nagyon megtetszett.
Tölteléke: Sajt, de lehet sonka is.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tk. só
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 3 ek. olaj
  • 2 dkg élesztő
  • Választható töltelék:
  • sajt, sonka, szalámi stb.

1. Lépés

Hogy könnyebb dolgunk legyen, használjunk kenyérsütőgépet. A hozzávalókat beletettem, majd 20 perc alatt készre dagasztottam. Ezután kelesztem a tésztát. A tésztát lisztezett deszkán egyenlő részekre szedjük (8-10 db-ra).

2. Lépés

Egyesével kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Az aljára jön a sonka, erre tesszük a sajtot. Vegyünk elő egy tésztavágót, majd a felső harmadát vágjuk fel.

3. Lépés

Ezt a vágott részt szórjuk meg sajttal. Lentről kezdve feltekerjük. A bevágott rész kerüljön alulra, így nem fog szétnyílni.

4. Lépés

A tepsit béleljük sütőpapírral, majd arra sorakoztassuk a kifliket. Itt hagyjuk sziesztázni őket. Ezután mehet a sütőbe, 180 fokon süssük 20 perc alatt.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , ,

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(4.1 / 5)

4.1 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

11 169 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kakaós-vaníliás tekercs

  • Pizzás kifli

  • Könnyű sós kifli

  • Medvehagymás sajtoskifli

  • Mandulás-kakaós kiflik

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    579 kcal
  • Zsír

    12.4g
  • Szénhidrát

    99.2g
  • Fehérje

    16.1g

Kommentek